Yhtiön toimialana on edistää osakkaittensa lomanviettomahdollisuuksia omistamalla ja hallitsemalla Kreikassa sijaitsevaa purjevenettä, joka on  osakkaittensa käytössä. Yhtiön nykyinen purjevene s/y SeaDiana on Ruotsissa rakennettu Wasa 42, joka on hankittu yhtiölle v. 2000. Vene muistuttaa paljon Suomessa rakennettuja Swan veneitä ja usein satamissa sitä luullaankin aiheesta Nautorin tuotteeksi.


Veneestä on pidetty hyvää huolta ja se on saanut mm. uuden moottorin muutama vuosi sitten. Viimeisen vuoden aikana veneen kansi on käyty huolella läpi avaamalla, puhdistamalla, uusimalla ja tiivistämällä kannella olevat läpiviennit, varusteet ja kiinnikkeet. Sisällä patjat on uusittu muutama vuosi sitten. Kunnostus jatkuu suunnitelmien mukaan mm. lakkaamalla ja siistimällä sisätiloja.


Vene onkin hyvässä purjehduskunnossa ja sillä on turvallista purjehtia.


Veneen omistaja voi purjehtia omistamallaan veneellä ilman kansainvälisen purjeveneen lupakirjaa toisin, kuin esim. vuokrattaessa Välimereltä venettä. Toki veneen käyttämisen ehto on riittävät tiedot ja taidot veneilystä. Tässä auttaa mm. se, että yksi omistajista on pätevä ja kokenut purjehduksen opettaja. Useimmat osakkaat ovatkin aluksi purjehtineet hänen kanssa viikon saaden näin käytännön opetuksen purjehdukseen kyseisellä veneellä sekä yleensäkin purjehdusharrastukseen Kreikan upeassa saaristossa. Voit kysyä mahdollisuutta koepurjehdukseen mm. ”yhteydenotto” sivun tiedoilla.


Purjehtiminen omalla veneellä Kreikassa on hieno kokemus, mutta myös yllättävän edullinen harrastus. Itäisessä osassa Kreikan saaristoa satamien ja ravintoloiden hinnat ovat suomalaisittain ajateltuna ”halpoja”. Myöskään käyttökustannukset eivät nouse kovin korkeiksi kiitos hyvien purjehdusolosuhteiden eikä dieselin kulutuskaan ole moottorilla liikuttaessa kuin 4-5 litraa/tunti. Myös satamien ”ruuhkaisuus” on merkittävästi vähäisempää kuin useilla muilla Kreikan alueilla.

 

Oy SeaDiana Ab